Competition heats up in the Western Europe heavy commercial market

Rietumeiropas smagā komerctransporta tirgū saasinās konkurence

Ford Trucks un tā IToY uzvarētājs F-MAX ienāk Rietumeiropā, sākot ar Spāniju un Portugāli 

Ford Trucks ir spēris vēl vienu nozīmīgu soli globālajā ekspansijā, ieejot Rietumeiropas tirgū un izveidojot jaunas izplatīšanas partnerattiecības Portugālē un Spānijā. Nesen Ford Trucks ieguva starptautisku atzinību ar savu F-MAX vilcēju, iegūstot starptautisko balvu “2019. gada kravas automašīna” (IToY). Tā kā F-MAX tagad ir ļoti pieprasīts, uzņēmums ir palielinājis centienus paplašināt izplatīšanas tīklu Rietumeiropā.

Ar gandrīz 60 gadu pieredzi kravas automašīnu ražošanā un produktu izstrādes iespējām starptautiskajiem tirgiem, Ford Trucks savam globālajam izplatīšanas tīklam tagad izvirza vēl augstākus mērķus. 

Gandrīz uzreiz pēc pirmā starptautiskā demonstrējuma izstādē “IAA Commercial Vehicles” Hannoverē, Vācijā, Ford Trucks F-MAX saņēma starptautisko balvu “2019. gada kravas automašīna” (IToY). Tā kā starptautiskais pieprasījums pēc uzņēmuma izstrādājumiem ir lielāks nekā jebkad agrāk, Ford Trucks tagad virza savus plānus uz izplatīšanas tīkla izvēršanu Rietumeiropā, paplašinot esošo tirdzniecības centru un izplatīšanas tīklu Tuvajos Austrumos, Āfrikā, Centrālajā un Austrumeiropā.

Portugāle un Spānija atver durvis uz Rietumeiropu

Tagad Ford Trucks ir norīkojis savus pirmos izplatītājus Rietumeiropā Portugālē un Spānijā. Pirmā ražotne Portugālē tika atvērta Lisabonā sadarbībā ar Oneshop. Ir plānots līdz 2021. gadam Portugāles izplatītāju tīklam pievienot vēl četras lielākās pilsētas (Porto, Leiru, Algarvi un Viseu). Tikmēr Ford Trucks Spānijas izplatītājs F-Trucks Autumotive Hispania darbosies deviņās dažādās vietās.

“Veiksmīgais F-MAX ceļojums pēc IToY turpinās ar vairākām balvām.”

Ford Otosan izpilddirektors Haidars Jenigins, runājot par šo svarīgo Ford Trucks starptautiskās ekspansijas attīstību, sacīja: “Esam gandarīti, ka ir sasniegts punkts, kurā laužam stereotipus smagā komerctransporta nozarē. F-MAX atnesa mums kāroto IToY balvu, starp smagā komerctransporta nozares konkurentiem gūstot atzinību par tā inženiertehnisko risinājumu, dizainu un jaudu. Tagad F-MAX turpina savu panākumu sēriju, saņemot vēl vairāk starptautisku apbalvojumu, tostarp Gada kravas automašīnas balvas Austrijā un Krievijā.”

“Mūsu mērķis ir līdz 2023. gadam pabeigt paplašināšanos Rietumeiropā.”

Pēc Jenigina teiktā, F-MAX ir devis impulsu uzņēmuma starptautiskās ekspansijas plāniem. “Mēs jau esam izveidojuši savu izplatītāju tīklu trīs kontinentos (Āzijā, Eiropā un Āfrikā), līdz 2019. gada beigām sasniedzot 44 valstis. Lielā interese par F-MAX lika mums pārskatīt savus globālās ekspansijas plānus, tāpēc nolēmām pārslēgt ātrumu un paaugstināt savu mērķi, lai līdz 2023. gada beigām sasniegtu vismaz 80 valstis.”  

Jenigins arī apsprieda uzņēmuma tuvākās nākotnes plānus: “Eiropa ir mūsu galvenais eksporta tirgus, un tā potenciāls ir galvenais faktors mūsu izaugsmes stratēģijā. Mēs plānojam līdz šī gada beigām izveidot savu izplatītāju organizāciju Itālijā, vienlaikus līdz 2023. gada beigām cenšoties aptvert gandrīz visas Eiropas valstis. Runājot par ieņēmumiem, mūsu mērķis ir panākt, lai Eiropa nodrošinātu 50% no mūsu starptautiskā noieta. Mēs vēlamies izveidot ciešas saites ar saviem klientiem visā Eiropā, izmantojot izplatītāju tīklu, kā arī mūsu pēcpārdošanas pakalpojumus. Mūsu Viseiropas līgums ar TIP Trailer Services sniedz mums iespēju panākt klientu pilnīgu apmierinātību, turpinot paplašināties.”

No Result
SEARCH